Amerikanska biltillverkare Är de redo i konkurs ?

USA biltillverkare står inför ökat tryck från import tillverkare varje år. De har redan fått känna värmen från Nissan, Toyota och Honda, men nu med Hyundai tar en större bit av mellersta och södra bilar sortiment, SUV: s och lastbilar detta kan vara början på slutet av lik av Ford och GM

Ford har redan aviserat en omstrukturering och en beräknad minskning med 30.000 + jobb. G.M. har nyligen pensionerad en gammal Oldsmobile namn varumärke och uppvisade en förlust på en regelbunden basis. Delphi Corp, den största bildelar leverantör till amerikanska tillverkare har redan förklarat sig i konkurs som gör köpare Leary framtida tillgång på reservdelar. De flesta av de andra delarna leverantörerna är mycket nära eller håller om konkurs.

På 80-talet när Chrysler var med svår Finacial elände regeringen ingrep med miljoner dollar lån och andra stöd. Regeringen tar nu i gungning efter Katrina, New Orleans, och kriget i Irak. Man har inte råd att lösa ut Ford eller G.M. Den allmänna opinionen är mot en statlig räddningsaktion eftersom ekonomin är inte den bästa. George Bush har för många andra problem att ta itu med som höga priser på naturgas, naturgas, Irak, etc. ..

Så, utan en statlig räddningsaktion och inga förslag till nya lagar för att stoppa utläggning och utströmmande arbetstillfällen och så att utländska jättar som Kina och Japan, är det bara en tidsfråga innan Ford och GM går i konkurs. Toyota och Honda har Gunning för nummer 1 plats och nu när de har det kommer inte att ge upp. Det enda hopp är med lastbilar. Både Ford och G.M. har en livlig lastbil företag och det är deras enda lönsamma affärer. Importen har försökt att bryta sig in på denna marknad och efter ganska många år har de inte haft mycket framgång. Majoriteten av lastbilar köps av Die Hard Ford och Chevy människor. Men kan det förändras också. Toyota har funnit att nyckeln kan ligga i Nascar. Detta kan och kommer att leda till andra importen att delta och ta den amerikanska ur Nascar. Som eventuellt skulle hända eftersom de har mer pengar och lägre kostnader.

I grund och botten, med lagar som de är just nu, utgör de amerikanska biltillverkarna inte en chans. Så frågan är om vi begränsar handel med länder som Kina och Japan, möjligen sårad utrikes relationer, göra det dyrare att köpa bättre byggda och högre import kvalitet, etc. .. Eller låt demokrati, frihandel och ett kapitalistiskt samhälle har sitt sätt att ge amerikanerna det bästa, säkraste bilarna, till lägsta pris? Oavsett hur vi gör våra lagar, Walmarts eller deras motsvarigheter kommer alltid att finnas - Utgångspunkten för Walmart grundare Sam Walton var att sälja de bästa produkterna till konsumenterna till lägsta möjliga pris. Titta på vad han gjorde. Under en period på 40 år gick han från en butik till att bli den största återförsäljaren i världen. Walmart har planer för 2500 butiker i Kina. Kanske amerikanska biltillverkarna kunde lära sig något här. Ta import på på sitt eget spel, sluta betala flera miljoner paket dollar ersättning till befattningshavare som inte är fastställande av företaget. Kanske de behöver ägna mer uppmärksamhet åt vad som ger bäst resultat i reklam på lägsta kostnad. Varför är det så att vissa företag måste spendera miljoner på reklam och andra i samma nisch få fler resultat av mycket mindre?

Ford och G.M. måste tänka om och komma ut med en attack plan. Direkt efter importen på sin egen nivå. Kanske göra en försäljning trick av Amerika och vad vi kan förlora. Barnen i dag är inte växer upp drömmer Shelby Mustanger och Corvetter. Han kör Honda och Toyotas att rusta upp som i filmen The Fast och Furious. Kanske det är för sent .

Tag : GM, Ford, auto tillverkare, strålkastare reparation,


Article Source : http://sv.artikkelen.com/Amerikanska-biltillverkare-Är-de-redo-i-konkurs-_152972/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0