Atypisk depression - orsaker och symptom

atypisk depression är en subtyp av depression kännetecknas av stämning reaktivitet att kunna uppleva förbättrad stämning till följd av positiva händelser. De kommer att känna dig djupt deprimerad eller något hoppfulla beroende på den aktuella situation de ställs inför. Deras humör kommer lysa kraftigt när du äter ute med vänner eller njuter av en bra film. Men när de är ensamma, kommer deras humör halkar tillbaka till den mörka djup depression. Atypisk depression är en variant av depression som är lite annorlunda från depression. Den lidande ibland kan uppleva glädje och stunder av upprymdhet. Symptom av atypisk depression är trötthet, Oversleeping, överätande och viktökning. De som lider av atypisk depression bör veta att de inte är ensamma och att det finns en fungerande stödnätverk och ett antal olika behandlingsmetoder för stöd i sin kamp. Episoder av atypisk depression kan pågå i månader eller ett lidande kan leva med det för alltid.

Utöver den centrala symptom på depression, är atypisk depression definieras av förmågan att må bättre tillfälligt till följd av ett positivt liv evenemang, plus två av följande kriterier: överdriven sova, äta för mycket, en känsla av tyngd i ben och en känslighet för avslag. Trots namnet är "atypiska" depression faktiskt den vanligaste subtyp av depression upp till 40% av deprimerade befolkningen kan klassificeras som områden med atypisk depression. Dessutom föreslår viss forskning som en äldre typ av läkemedel, MAO-hämmare (MAO-hämmare), kan vara mer effektiva vid behandling av atypisk depression än nyare läkemedel, inklusive tricykliska antidepressiva medel och selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI). Men fortsätter forskningen att försöka definiera detta tydligare. Atypisk depression är vanligare hos kvinnor än hos män. Den exakta orsaken till depression är inte klart. Men genetiska och miljömässiga faktorer spelar en roll. Om du är orolig att du eller någon du känner har atypisk depression, söka hjälp av en psykisk sjukvårdspersonal.

Orsaker till atypisk depression

1. Vissa mediciner, även för högt blodtryck, höga kolesterolvärden eller oregelbundna hjärtslag.

2. Sömnstörningar.

3. Mängden exponering för ljus.

4. Ärftlighet.

5. Kronisk stress (t.ex. från förlust, missbruk eller fattigdom i tidig barndom).

6. Näringsbrist.

7. Familjehistoria av depression.

8. Historia av missbruk (t.ex. mentala, fysiska.

9. Nuvarande eller tidigare alkohol-eller drogmissbruk-25% av personer med missbruk har depression.

Symtom av atypisk depression

1. Kvinna förknippades med alla atypiska symtom utom avslag känslighet.

2. En löptid sjukdom är större än 3 månader var associerat positivt med hyperfagi, blytunga förlamning och förkastande känslighet.

3. Trötthet och brist på energi.

4. Känslor av hopplöshet.

5. Extreme koncentrationssvårigheter .

Tag : atypisk depression, depression behandling, typ depression, orsakar atypisk depression symptom, mental hälsa,


Article Source : http://sv.godartikkel.com/Atypisk-depression-orsaker-och-symptom_18867/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0