Sambandet mellan diabetes och depression

Bland de tidigaste tecknen på diabetes är en ständig känsla av känsla trött och håglös. Du kanske upptäcker att du lätt blir trött medan du gör uppgifter som används för att ta någon som helst ansträngning. I de tidiga stadierna av en sjukdom, i de flesta fall, kommer kroppen att ge subtila antydningar om detta signalerar att något kanske inte helt rätt med det.

Men även om du ser din läkare eftersom du misstänker att något är fel, kan det fortfarande vara en chock att få veta av din läkare att du har diabetes. Du kan gå igenom ett stadium av förnekelse och ett stadium av ilska, men till slut kommer du till acceptans av det faktum att du har diabetes.

Förutom de många fysiska symptom, har diabetes några möjliga känslomässiga ett också. Många människor på att få reda på att de har en allvarlig sjukdom kommer att gå igenom en eller flera inledande anfall av depression. Men med diabetes, det verkar finnas ytterligare psykiska och fysiska kopplingen till depression. Och har under årens lopp forskare dokumenterat en stark koppling mellan diabetes och depression.

Det har gjorts många studier i grupp av att visa en person fått diagnosen diabetes ökar sin risk för depression med 100 procent. Även om man tar hänsyn till att den psykiska stressen av lärande som någon har diabetes kommer att svara för en liten del av depression, en 100 procentig ökning är ett stort antal.

Aktuella studier har inte kunnat identifiera exakt varför det bör finnas en koppling mellan diabetes och depression, men det finns ett par teorier som kan ge oss en ledtråd.

En teori är helt enkelt att människor med depression löper större risk att utveckla diabetes. Med andra ord finns det vissa gemensamma metaboliska tendens i de organ för människor med depression som sätter dem i riskzonen för diabetes och vice versa. Men det kan finnas ett direkt orsakssamband kosten anledning också. En deprimerad person, särskilt inte tar medicin för sin depression, inte ta hand om sig själv normalt. Han har en tendens att äta mer dåligt, särskilt kolhydrater lastat skräp mat som har visats öka blodsockernivån. En deprimerad person kommer också typiskt utöva mindre. I kombination kan dessa två faktorer leder till fetma, som kan leda till honom som diagnostiseras som en typ-2 diabetes.

En annan teori är att diabetes i sig är gnistan. Studier har visat att diabetes orsakar kroppens socker nivåer varierar vilt. Forskare av depression vet också att depression är direkt relaterat till det organ som har dålig och ojämn blodsockerkontrollen. Att veta detta sammanhang skulle det inte komma som någon överraskning att ett stort antal diabetiker kan också drabbas av depression.

Den avgörande frågan för att hålla i åtanke är dock att många effektiva behandlingar finns för både diabetes och depression. Många läkare har påpekat att vid behandling av deprimerade patienter med psykoterapi och / eller medicinering, att deras blodsockernivåer är också förbättrats. Och även om det ännu inte bevisats, är det förmodligen sant att framgångsrikt behandla diabetespatienter samtidigt kommer att bidra med sin depression.

Förhoppningsvis inser att depression är en möjlig biverkan av diabetes kommer att hjälpa diabetiker att bättre förstå varför de känner som de gör och uppmuntra dem att söka stöd för deras eventuella symptom på depression samt .

Tag : diabetes, sjukdomar, diabetes och familj,


Article Source : http://sv.godartikkel.com/Sambandet-mellan-diabetes-och-depression_2150/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0